ŠEMPETER VRTOJBA IMA DRŽAVNE PRVAKINJE

20.05.2012

DSCN3522_1.jpgV napetem finalu državnega prvenstva so mlajše deklice A RK Šempeter-Vrtojba pod vodstvom trenerja Dušana Vidmarja več kot zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj.

 

Dekletom  RK Šempeter-Vrtojba je pod vodstvom trenerja Dušana Vidmarja v sezoni 2011/12 uspelo še izboljšati lanske uspehe. Selekcija mlajših deklic A je v izjemno napetem finalu, v katerem so se pomerile tri najboljše ekipe Slovenije, zasluženo osvojila naslov DRŽAVNIH PRVAKINJ, potem ko je v zahodnem delu državne lige z izjemno gol razliko premagala vse nasprotnice. V finalni del tekmovanja, ki je potekalo 20.5.2012 v Slovenj Gradcu, sta se poleg RK Šempeter-Vrtojba uvrstila še RK Krim Mercator in Rokometna šola Alena Mihajla iz Slovenj Gradca.

Klop naših deklet je izjemno kratka. Imamo sedem deklet letnika 1999, kar ravno zadošča za eno ekipo in še dve menjavi, ki ju uspešno opravljata naši najmlajši igralki, Urška Gruntar in Klara Komel, ki sta kar tri leta mlajši od ostalih. Kratka klop Vrtojbenčank je postala še krajša, ko se je tik pred finalom poškodovala ena ključnih igralk, Vesna Simić in v finalu ni mogla nastopiti. Tako zdesetkana ekipa je ob pogledu na preostali dve moštvi, katerih klop šteje po 16 igralk in so v večini tudi močnejših postav, vlivala malo možnosti za prodor na vrh. To so začutila tudi dekleta sama, ki so v tekmi proti Rokometni šoli Alena Mihajla stopila na igrišče precej rezervirano. Večino tekme so igrala v krču in ko je že kazalo na poraz, je najboljša strelka turnirja, Maja Grmek, po izjemni podaji soigralke, Lien Vidmar, zadela mrežo nasprotnic in izenačila. Sanje o zmagi so bile tako spet dosegljive. V tekmi proti RK Krim Mercator so dekleta zablestela in jih zasluženo pramagala. Za končni izid tekmovanja, je bilo potrebno počakati še na izid tekme med Rokometno šolo Alena Mihajla in RK Krim Mercator. Krim je premagal nasprotnice in RK Šempeter-Vrtojba je prvič v zgodovini dobil državne prvakinje. Ta laskavi naslov so osvojile: Klara Komel, Urška Gruntar, Anja Gruntar, Lien Vidmar, Tina Zgonik, Maja Grmek, Tia Komočar, Vesna Simić in Lara Šušmelj. K uspehu deklet pa so seveda pripomogli trener Dušan Vidmar, pomočnik trenerja Andrej Jug in vedno zvesti navijači.

Ob izjemnem uspehu mlajših deklic A pa seveda ne smemo pozabiti na starejše deklice, ki so z osvojenim 6. mestom v državi in 2. mestom v zahodni ligi, dosegle daleč največji uspeh doslej in dokazale velik napredek.