O klubu

Rokometni klub Šempeter Vrtojba je bil skupaj z namiznoteniškim klubom iz Vrtojbe dolgo časa edina ženska športna ekipa v občini Šempeter Vrtojba. Ustanovljen je bil februarja 2002 in od takrat do danes se je skozi različne klubske selekcije izmenjalo kar nekaj deklic in deklet, izmed katerih jih veliko vztraja še danes. Trenutno je v klubu aktivnih cca 45 deklet, katere pod vodstvom treh trenerjev trenirajo tri do štirikrat tedensko v dvorani športnega centra HIT in v telovadnici osnovne šole v Šempetru. Domače tekme vseh kategorij se igrajo ob sobotah ali nedeljah v dvorani športnega centra HIT v Šempetru.

V  letošnji sezoni 2010/11 smo delovanje kluba nadgradili s sodelovanjem z ŽRK Mlinotest iz Ajdovščine. Klub, katerega članska ekipa po lanski osvojitvi 1. mesta v  1.B rokometni ligi letos uspešno nastopa v 1.A rokometni ligi, nam je za letošnje nastopanje v mladinski ligi ligi posodil 5 igralk.

Razen članske ekipe smo za tekmovanje v letošnji sezoni prijavili tudi ekipe starejših deklic ter mlajših deklic A in B, kateri sta sestavljeni izključno iz igralk okoliških osnovnih šol in kateri tudi uspešno nastopata v tekmovanju mladih.

Rokometna zveza Slovenije skupaj z Ministrstvom za šolstvo in šport vsako leto organizira tudi tekmovanje v mini rokometu za osnovne šole. Tekmovanje je letos namenjeno za učence in učenke rojene leta 1999 in mlajše. Glede na to, da veliko naših igralk obiskuje Osnovno šolo v Šempetru, smo v sodelovanju s vodstvom šole tudi letos prijavili ekipo za omenjeno tekmovanje, ki bo letos potekalo od decembra 2009 do aprila 2010.

Zaradi slabih izkušenj z zagotavljanjem zadostnega števila igralk v preteklosti, v klubu že par sezon intenzivno delamo na organizaciji rokometnih krožkov po osnovnih šolah. Tako imamo tudi letos organiziran krožek na Osnovni šoli Ivana Roba v Šempetru, kjer od 10 do 15 deklic ob igri osvaja prva rokometna znanja.

Z željo po medsebojnem druženju, vzpostavljanju stikov z vrstniki iz drugih držav, predvsem pa po pridobivanju na samostojnosti igralk samih, se različne klubske selekcije vsako leto udeležijo enega do dveh turnirjev v tujini.

V tekmovalni sezoni 2008/09 smo s prijavo članske ekipe za tekmovanje v 1.B rokometni ligi za članice uresničili enega izmed ciljev, katere smo si zastavili ob ustanovitvi kluba. Vsekakor pa se na tem ne bomo ustavili. S primerno organiziranostjo in načinom dela, bomo poskušali še dvigniti nivo kvalitete in s tem tudi ugled kluba. Tudi v nadalje bomo še več poudarka namenjali predvsem delu z mlajšimi kategorijami. Zavedamo se namreč, da je predvsem zadostno število igralk v vseh kategorijah pogoj za uspešno delovanje kluba.

Zato še enkrat vabimo vse deklice in dekleta, katere bi se želele v tem hitrem in dinamičnem športu, da se nam pridružijo.