Intra lighting ima posluh za ranljivejše

datum: 20.12.2021

V mesecu decembru sta predstavnici podjetja Intra lighting, Marjeta Nika Furlan, predali ček v vrednosti vrednosti 5.000 € Fundaciji Vrabček upanja. Predaja je potekala v Stari gori, na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo, saj bo fundacija sredstva namenila za nakup dveh električni postelji, ki bosta izboljšali pogoje pacientov in olajšali delo zdravstvenemu osebju.

Predstojnica oddelka, Sonja Šinigoj Cijan, dr. med., spec. ped. je ob tem povedala: »Potreba po sodobnejši opremi v novi stavbi je velika, tudi število stacioniranih bolnikov je večje od predvidenega ob zasnovi. Poleg tega so otroci majhne otroške posteljice prerasli. Za varovance postelja ni le mesto počitka je tudi terapevtski pripomoček. Na sodobnih električnih posteljah lahko prilagajajo naklone, naslone, pregibe in s tem omogočimo osebi, da v njej počiva, sedi in izvaja terapevstke aktivnosti. Obenem se zaradi posebnih blazin tudi preprečujejo preležanine.«

Podjetje Intra lighting iz Šempetra pri Gorici svojo družbeno odgovornost ter vpetost v lokalno okolje vrsto let izkazuje na več področjih: sodeluje z lokalnimi podizvajalci in dobavitelji ter na različne načine podpira športne klube, šole, zdravstvene in socialne ustanove in umetnike, od lani tudi z izdatnejšo donacijo ob koncu leta, ki postaja tradicionalna.

Podjetje je pokazalo veliko mero razumevanja do lokalnih športnih društev in športnikov, ko je v preteklosti prodalo športni objekt v upravljanje občini. Za to gesto smo hvaležni tudi v Rokometnem klubu Šempeter - Vrtojba.