Priprave na tekmovalno sezono 2018/2019

datum: 04.09.2018

Ekipe Rokometnega kluba Šempeter-Vrtojba se že aktivno pripravljajo za novo sezono 2018/2019. Ponovno bomo nastopili tudi v 1.B članski ligi z nekoliko spremenjeno ekipo. Prva domača članska tekma bo predvidoma v začetku oktobra ...

 

Članska ekipa, ki je v lanski sezoni zasedla peto mesto v državnem prvenstvu (1.b liga), je doživela nekaj kadrovskih sprememb. Še vedno sledimo viziji, da gradimo ekipo na pretežno domačih igralkah in tako prispevamo k dolgoročnemu razvoju rokometa na tem področju. Trener članske ekipe ostaja Andrej Pajntar. 

Nekaj igralk članske ekipe je konec lanske sezone prenehalo z aktivnim igranjem rokometa, tri igralke smo za letošnjo sezono posodili drugim klubom za igranje v najvišji ligi (1.A). 

Dve igralki smo za letošnjo sezono posodili v ŽRK Mlinitest Ajdovščina (Vesna Simić in Maja Grmek). Eno igralko smo posodili v ŽRK Ptuj (Lucijo Pacek). Ena igralka pa je iz našega kluba prestopila v RK Olimpija (Eva Bunčič).

Člansko ekipo pa smo okrepili z nekaterimi novimi igralkami. Med članice RK Šempeter-Vrtojba so prestopile tri naše mlajše igralke, rojene 2001 (Tisa Osterc, Sara Žorž in vratarka Rebeka Štokelj Hlede).

V člansko ekipo smo pridobili tudi dve novi posojeni igralki, in sicer: Lia Mevlja (iz ŽRK Sežana) ter vratarka Lea Elena Vidmar (iz ŽRK Ajdovščina).

Sklenili pa smo tudi sporazum o sodelovanju s sosednjim rokometnim klubom ŽRK Mlinotest Ajdovščina. 


Pred sezono se dekleta že tradicionalno pripravljajo v domači dvorani športnega centra Hit, kjer bo tudi to sezono odigranih večji del domačih ligaških tekem. 

 

Prva tekma članske ekipe je predvidena 29.9., ko bodo naše članice v Ljubljani odigrale tekmo proti RK Olimpija. Prva domača tekma pa sledi v drugem krogu, ko v goste prihaja ekipa ŽRD Litija. Tekma bo odigrana v začetku oktobra.

 

Tudi vse ostale ekipe se že pripravljajo na novo sezono. Točne urnike vadbe lahko preberete na povezavi.

 

O dogodkih vas bomo sproti obveščali.

 

RK Šempeter-Vrtojba