Kup Mediterana 2017

datum: 19.06.2017

Udeležili smo se 14. Mediteranskega pokala na Hrvaškem

IMG_3098.JPG

33.jpg

 

 

 

 

 

Preko 300 mladih rokometašev in rokometašic iz 30 klubov iz Hrvaške, Slovenije in Srbije se je zbralo med 15. in 18. junijem 2017 na 14. turnirju sredozemskega pokala - Memorialu Zvonimirja Lenžerja (Matulji, Hrvaška).  

Fantje in dekleta so se pomerili v štirih starostnih kategorijah. Pri dečkih letnika 2002 je bila najbolj uspešna ekipa "Trsat 1", drugo mesto so osvojili fantje ekipe "Trsat 2", tretje mesto pa ekipa "Čavle".

Pri deklicah iste starostne skupine je zmagala ekipa "Zamet" pred Opatijo in Matulji.

Ekipa ŽRK "Liburnija" Opatija je zmagala v kategoriji deklet, rojenih leta 2004, pred rokometašicami iz Zameta. Tretja pa je bila ekipa RK Šempeter-Vrtojba. V isti kategoriji za dečke je bila najboljša ekipa "Pećina", ki je zmagala pred ekipama "Trsat" in "Čavle".  

6.jpg

37.jpg

matulji_start.jpg54.jpg

 

 

 

 

 

V kategoriji deklic, rojenih v letu 2006, je bila najboljša ekipa ŽRK Liburnija Matulji, pred Opatijo in Šempetrom-Vrtojbo.     

V najmlajši kategoriji je RK Šempeter-Vrtojba slavila pred Opatijo in Matulji.     

Najštevilnejša je bila udeležba v kategoriji dečkov rojenih 2008, kjer je zmagala ekipa "Smederevo 1", drugi so bili dečki iz Matulj, tretji pa iz Opatije.    

Za mnoge udeležence turnirja so potekale različne dodatne dejavnosti na celotnem območju Liburnije, najbolj pa je bil privlačen turnir v rokometu na mivki, ki je potekal na plaži v Ičićih.    

Več fotografij lahko pogledaš TUKAJ in na naši Facebook strani RK Šempeter-Vrtojba