LASTNE NAPAKE VZROK ZA PORAZ MLADINK NA KOZINI

datum: 08.11.2010

Veliko število napak (slabih podaj, izgubljenih žog) vzrok za poraz mladink proti ekipi ŠD Jadran Bluemarine

Po dobri igri in visoki zmagi na zadnji tekmi v Ilirski Bistrici so bila pričakovanja pred tekmo mladink na Kozini kar visoka. Sam začetek nedeljske tekme pa teh pričakovanj ni upravičeval, kajti naša dekleta so s par napakami dopustile domačinkam, da so takoj povedle z 2:0. Po tem začetnem vodstvu smo se le zbrali in v 8.minuti obrnili rezulat v 4:3 v našo korist. Nadaljevanje prvega polčasa je kljub velikemu številu napak naših igralk potekalo v enakovredni igri, v kateri si nobena od ekip ni uspela priigrati prednosti višje od 2 golov.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 12:10 za domačinke.

Začetek drugega polčasa je bil spet v znamenju naših deklet, katere so si z delnim rezultatom 3:0 ponovno prigrale prednost enega gola (13:12). Igra je bila nato do rezultata 17:17 še izenačena, nakar pa so domačinke z globoko obrambo na dveh naših zunanjih igralkah prisilile naše v veliko število napak (slabe podaje, neizdelani streli). Namesto da bi preostale igralke izkoristile več prostora, smo z napakami domačinkam omogočili da predvsem iz protinapadov povedejo in začnejo prednost višati. V zaključku tekme smo zaigrali z vsemi igralkami, kar so domačinke izkoristile in si v zadnjih minutah prigrale tudi najvišjo prednost na tekmi. Vsekakor pa končni rezultat ni realna slika kakovosti obeh ekip. Ostaja namreč občutek, da bi naše igralke s polovico manj napakami bile popolnoma enakovredne domačinkam.

Končni rezultat tekme je bil 33:24.

 

 

Za RK Šempeter Vrtojba: Peroci M., Batistič P., Marušič S. 4, Benčina K. 2, Kovač T. 5(2), Frančeškin T., Bajc P., Arčon E., Logar T. 5, Besednjak A., Ferfolja Š. 6(3), Lazovski M., Birsa S., Faganelj N. 2

 

Sedemetrovke: 5 (7)

Izključitve: 10 minut

 

Pri domačinkah je bila najboljša strelka Švara U. z 10 goli.

 

 

Vir: Igor K.